Health Bridge: de specialist virtueel in de spreekkamer en de huisarts virtueel in het ziekenhuis

Bron: fotostudio Bart Nijs

Health Bridge is een innovatie waarmee huisarts en specialist samenwerken aan betere zorg. Door gebruik te maken van videoconferencing van hoge kwaliteit kan de specialist virtueel aanwezig zijn in de spreekkamer van de huisarts. Omgekeerd kan de huisarts via Health Bridge betrokken worden bij de zorgverlening in het ziekenhuis. Health Bridge zorgt zo voor meer kennisuitwisseling tussen specialist en huisarts, en voor beter, sneller en gerichter doorverwijzen.

Prof. dr. Wil van den Bosch startte vanuit de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het UMC St Radboud in 2008 met de eerste experimenten met Health Bridge. Inmiddels is Health Bridge uitgebreid naar zeven gezondheidscentra in de Nijmeegse regio en vijf afdelingen in het UMC St Radboud. De opschaling van Health Bridge levert veel inzicht op in de knelpunten en kansen bij de innovatie van transmurale samenwerking, en in de acceptatie van videoconsultatie door patiënt, huisarts en specialist.

Health Bridge is een uniek initiatief van het UMC St Radboud in samenwerking met Health Valley, ZZG Zorggroep, PAL4 en Telecom4care. Zie ook: www.healthbridge.nl .

In de laatste uitgave van Bijblijven een bijdrage over Health Bridge, van de hand van Pim Ketelaar Henk Schers en Harriet Vreugdenhil: Health Bridge: de specialist virtueel in de spreekkamer en de huisarts virtueel in het ziekenhuis.–> Lees het volledige artikel uit Bijblijven, Bohn Stafleu van Loghum, 2010-08, Innovaties in de huisartspraktijk, 9 december 2010.

Health Bridge op YouTube:

Huisarts Harriet Vreugdenhil is enthousiast over HealthBridge. Kijk en luister zelf.

_____________________________________________________________________________________

Bijblijven, Bohn Stafleu van Loghum, 2010-08, Innovaties in de huisartspraktijk
9 december 2010

In de laatste uitgave van Bijblijven is ook een bijdrage over HealthBridge opgenomen, van de hand van Pim Ketelaar Henk Schers en Harriet Vreugdenhil.
Health Bridge: de specialist virtueel in de spreekkamer en de huisarts virtueel in het ziekenhuis.

–> Lees het volledige artikel

__________________________________________________________________________________

Wil van den Bosch: “In ons gezondheidscentrum wordt HealthBridge breed ingezet.”

9 december 2010

“Ik bedenk bijna elke week wel iets nieuws, ik zie HealthBridge als ‘zorgbrug’ tussen allerlei partijen. Het meest complex is nog het maken van een gezamenlijke afspraak”, aldus geestelijk vader Wil van den Bosch.

–> Lees het hele artikel in De Eerstelijns, magazine voor samenwerkende Zorgverleners

Share
Dit artikel is geplaatst in Nieuws, Publicaties, Success stories en getagged met , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.