eHealth in de huisartsenpraktijk maakt zorg beter en vak aantrekkelijker

eHealth is een belangrijke sleutel tot een houdbaar zorgstelsel, waarin patiënten en professionals samenwerken in netwerken van zorg. Huisartsen spelen een cruciale rol bij de verdere opschaling en inbedding van eHealth. Deze maand publiceerde Bijblijven, het tijdschrift voor praktische huisartsgeneeskunde, daarom het themanummer over eHealth.
Pim Ketelaar, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) mocht hier als gastredacteur aan bijdragen:
Juist door de inzet van moderne communicatiemiddelen en sociale media kan het vak rijker en aantrekkelijker worden.

In dit themanummer zijn door prof. dr. Wil van den Bosch en ir. Pim Ketelaar een aantal toepassingen gekozen om de laatste ontwikkelingen op het gebied van eHealth en telemedicine te illustreren. Met bijdragen van het Center for eHealth Research van de Universiteit Twente, KSYOS Health Management Research, Vrij Universiteit Amsterdam, RIVM, artsenfederatie KNMG, UMC St Radboud en Medicinfo.
Hier het redactioneel en de samenvattingen van de artikelen.

Het complete nummer is te bestellen bij uitgever Bohn Stafleu van Loghum.

 

 

Share
Dit artikel is geplaatst in Nieuws, Publicaties en getagged met , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.