Persbericht NVEH: Met eHealth in de hoogste versnelling

Nijmegen, 23 juni 2011 – De toepassing van eHealth moet in de hoogste versnelling worden gebracht. De sense of urgency voor de structurele verankering van eHealth is groter dan ooit bij alle partijen in het Nederlandse zorglandschap. De tijd is nu rijp om door te pakken en eHealth toepassingen, in de volle breedte van de Nederlandse zorg, gericht te stimuleren, normaliseren en te prioriteren. Voor betere en betaalbare zorg, nu en in de toekomst.

De Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) heeft vandaag met artsenkoepel KNMG, de NPCF, eHealthNu en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) het raamwerk voor een nationale implementatie agenda eHealth aangeboden aan minister Schippers van VWS. Gezamenlijk doel: eHealth sneller een integraal en vanzelfsprekend onderdeel van de reguliere zorg maken ten behoeve van betere en betaalbare zorg.

De NVEH is, als mede-initiatiefnemer, blij met deze eerste stap.
Tegelijkertijd onderkent de NVEH dat deze agenda met prioriteit verder geconcretiseerd en verbreed moet worden. De NVEH wil verdere verankering van eHealth versnellen door, samen met partners, te focussen op key factors (efficiency verbetering, kwaliteitseisen en gebruikersvoordeel) en vervolgens gericht te stimuleren, normaliseren en prioriteren van eHealth toepassingen. De visie op de uitwerking van het raamwerk voor de eHealth Agenda zoals de NVEH dit voorstaat, staat hier.

Share
Dit artikel is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.