mZorg: de patiënt ontketend

Mobiele toepassingen in de zorg, ofwel mZorg, hebben een enorm potentieel om de bij te dragen aan houdbare, betaalbare en toegankelijke zorg. De alomtegenwoordige beschikbaarheid van mobiel internet biedt enorme kansen aan zorgaanbieders om patiënten te activeren en te betrekken. De patiënt ontketend! Een actieve en betrokken patiënt is meer tevreden en kost minder. De heilige graal: toepassingen die door patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars omarmd worden. Maar die komen helaas niet uit de lucht vallen. Hiervoor moet structureel geïnvesteerd worden in onderzoek en ontwikkeling. Met veel aandacht voor de user experience en uitgekiende marketing. Zie het artikel van Pim Ketelaar in High Tech Analysis, voorjaar 2010, hier.

Share
Dit artikel is geplaatst in Nieuws, Publicaties en getagged met , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *